Merkkejä aineen väärinkäyttöongelmista ystävässä tai rakkaassaRiippuvuus määritellään kyvyttömyydeksi lopettaa aineen käyttö, vaikka yksilöllä onkin kielteisiä seurauksia. Toisin kuin muu alkoholin tai huumeiden käyttö, riippuvuus johtaa vakaviin vammoihin ihmisen elämässä, ja se on jotain, josta yksilöllä ei ole hallintaa.

Kun henkilö on riippuvainen alkoholista tai huumeista, hän voi ilmoittaa tuntevansa itsensä “hallitsemattomaksi” aineen käytön suhteen. On monia, jotka haluavat lopettaa, mutta eivät pysty siihen. Monet ihmiset kieltäytyvät myös päihteiden väärinkäytön aiheista, minkä vuoksi he saattavat tarvita perheen ja ystävien apua tietääkseen, että ongelma on olemassa. Jatka lukemista oppiaksesi milloin tarjota Apua päihdeongelmaan.

Riippuvuuden ymmärtäminen

Riippuvuus on yleensä parillinen fyysisen riippuvuuden ja suvaitsevaisuuden kanssa. Kun vartalo mukautuu aineen läsnäoloon ja vaatii enemmän toivottujen vaikutusten saavuttamiseksi, sitä kutsutaan suvaitsevaisuudeksi. Tämä voi lopulta johtaa riippuvuuteen. Tämä tapahtuu, kun keho kykenee toimimaan normaalisti vain läsnä olevan riippuvuusaineen kanssa, ja henkilö voi kokea vieroitusongelmia, kun aine otetaan pois. Joidenkin riippuvuuden merkkejä tunteminen on välttämätöntä. Jatka lukemista oppiaksesi lisää.

Riippuvuuden fyysiset merkit

Alkoholi- tai huumeriippuvuus voi aiheuttaa tuhoisia vaikutuksia ihmisen fyysiseen terveyteen. Jotkut vaikutuksista havaitaan paremmin muille ihmisille ihmisen elämässä. Jos joku kärsii riippuvuudesta, he näyttävät siitä useita fyysisiä oireita, kuten rikkoutuneita kapillaareja edessä, päänsärkyä, ihon punoitusta, unettomuutta, käsien vapinaa, hauraita kasvoja ja paljon muuta.

Käyttäytymisen muutokset

Riippuvuus on jotain, joka vaikuttaa jokaiseen elämän osaan. Henkilö alkaa etsiä huumeita ja käyttää niitä, vaikka se vaikuttaisi kielteisesti heidän päivittäiseen toimintaansa, suhteisiinsa tai terveyttään. Tämän riippuvuuden takia voi esiintyä myös joitain käyttäytymismuutoksia. Tähän sisältyy muistin menetys tai sähkökatkos, usein taistelut ja väitteet, selittämättömät onnettomuudet tai loukkaantumiset, valehteleminen, varastaminen tai lainanotto, suhteiden laiminlyöminen ja riskialtista käyttäytymistä.

Etsi huumausaineita

Riippuvuudesta kärsivän lapsen vanhemmat voivat halutessaan tarkastella lastaan minkä tahansa huumeiden lisävarusteen omaisuutta. Vaikka kaikki ansaitsevat jonkin verran yksityisyyttä, lapsen hyvinvointi ja vanhemman tai hoitajan vastuu tekevät tämän välttämättömäksi. On hyvä idea ottaa tämä vaihe, jos henkilö uskoo lapsensa alkavan käyttää laittomia aineita.

Jos henkilö on aikuinen, tilanne voi olla monimutkaisempi. Vaikka kukaan ei halua tunkeutua jonkun henkilökohtaiseen tilaan, on hyvä idea etsiä lisävarusteita yhteisestä oleskelutilasta.

Huumeiden väärinkäytöstä perheen ja ystävien on usein autettava rakkaansa saamaan tarvitsemansa apu. Muista pitää täällä olevat tiedot mielessä, jotta tiedät milloin on aika ryhtyä toimiin.